Varkenshouderij

Achtergrond 2302 x bekeken 7 reacties

Einde prijsdalingen vleesvarkens komt in zicht

Prijsmutaties van varkensvlees kleuren nog rood. Vion verlaagt de vleesvarkensprijs met 6 cent en bedraagt €1,57.

Vrijdag noteerden geslachte varkens op de beurs €1,54 per kilo, een daling van 7 cent. De prijs voor levende varkens is €1,22, dat is 5 cent minder. Ook biggen (min €2) en slachtzeugen (min 6 cent) daalden in prijs.

De moeizame vleesmarkt in binnen- en buitenland en een te groot aanbod zijn debet aan de mineurstemming. Toch is de verwachting dat het ergste achter de rug is; vleesverkopen trekken aan en het aanbod lijkt af te nemen. Het aanhoudende zomerweer helpt daarbij. Handelaren wijzen bovendien op het feit dat de afgelopen jaren de prijs vanaf deze tijd de weg omhoog vond.

Prognose: prijzen stabiliseren.

Rene Stevens

Laatste reacties

 • slutter

  Prognose; Prijzen gaan omhoog.

 • krulsaart

  Hier sluit ik me bij aan.

 • niet

  ze hebben ons weer mooi te pakken gehad!!!! Hadden met zijn allen 0 varkens moeten leveren!!! En dan niet zeggen kan niet, samen hebben we meer macht dan hun weten zonder varkens hebben zij ook een probleem maar wij laten ons gewoon gebruiken iedere keer!!!!! Paniek leveringen zijn voorbij dus weinig varkens de eerste vier weken!!

 • dommelje

  we wachten af de laatste 3jaar zouden ze al 5 keer naar 2 euro stijgen, ik wacht nog tot ik een ons.............er is er maar eentje die goed verdien, juist directeurtje slecht werk leveren en dan na een half jaar toerjedoe

 • jan hien

  niet ,met dit weer groeien de varkens amper, alleen de gesloten bedrijven zullen door leveren omdat ze ruimten voor de biggen moeten hebben

 • Wim Toornstra

  Ja Jan hien en de rest om de ruimte op de rek courant.

 • jan hien

  daar zitten we ook nog mee Ferdy, die wil ook niet zakken

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.