Varkenshouderij

Achtergrond 1514 x bekeken 2 reacties

Biggenprijs in mineur

De definitieve beursprijs voor biggen pakte nog 50 cent lager uit dan afgelopen vrijdag werd verwacht.

De definitieve prijs is uitgekomen op €37,50. In de handel is de stemming slecht. Er komen weinig plaatsen vrij. Mesters hebben er geen trek in om hoge prijzen te betalen. Ze hebben dit voorjaar hoge prijzen betaald voor de biggen in de verwachting dat de varkensprijzen flink zouden stijgen. Die verwachtingen zijn niet uitgekomen en er is verlies gedraaid.

In de belangrijkste buitenlandse afzetmarkten Duitsland, Polen, Hongarije, is de graanoogst in volle gang. Akkerbouwende varkenshouders hebben nu even andere zaken aan het hoofd en kopen nu geen biggen. Gevolg is dat de biggenprijzen onder druk staan.

Prognose: dalend.

Laatste reacties

  • jan hien

    en december is ook geen fijnen maand om varkens te leveren.[dit jaar is nog elke maand kloten] in januari waren de prijzen hoger als nu ,de biggen zullen nog wel verder weg zakken .want toeslag laten zakken kennen we niet hier

  • 654312

Of registreer je om te kunnen reageren.