Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Vion verhoogt varkensprijs niet

Ondanks prijsverhogingen van Hilckmann met 1 cent en op de Duitse ISN-varkensbeurs met 3 cent, houdt Vion zijn varkensprijs deze week gelijk op €1,71 per kilo.

Het aanbod vleesvarkens is ruim na een week met vier slachtdagen. Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand. Varkensribben, -middels en -wangen leveren iets meer op. Desondanks volgt Vion zijn Duitse concurrenten met een gelijkblijvende varkensprijs.

Doordat de stijging van de varkensprijs niet doorzet en het aanbod groter is, gaan biggen ineens wat moeizamer van de hand. De verwachte beursprijs voor biggen daalt zodoende met €0,50 naar €47,00 per stuk.

Prognose: prijs vleesvarkens gelijk; biggen lager

Laatste reacties

 • w v gemert

  Het vertrouwen in de nieuwe baas zal wel oplopen?????????

 • detelg1

  Varkens Inkoop Onder Niveau. Als ze nou eens meer energie steken in de verkoop i.p.v. de inkoop naar beneden proberen te krijgen. Kunnen ze ook eens wat marge maken.

 • boerkebrabant

  ik snap niet, dat er nog varkenshouders zijn die aan vion varkens leveren. hilcman doet +1. vion gelijk. woensdag zal van rooi ook wel +1 doen. daarna gaat vion de weektoeslag weer met 1 cent verhogen, om toch een concurerende prijs te betalen, niks mis mee zou je zeggen? nou wel dus, door deze prijsdrukkende maatregelen, en alleen maar verhogen als het niet anders kan, geeft vion aan de vleesinkopers geen signaal af dat de markt omhoog moet en kan. ik heb nog wel een tip voor vion, maak de prijs maar pas bekend als van de van rooi prijs bekend is, kan je hem in een keer goed neer zetten, of misschien nog een beter idee, reken je varkens maar af op de van rooi notering!

 • norbert79

  Willy is er weer!!!

 • drikhend

  V Rooi betaald ook niet meer dan nodig is .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.