Varkenshouderij

Achtergrond 1929 x bekeken 16 reacties

Vion kan Duitse stijging varkensprijs niet volgen

Het vleesbedrijf Vion kan de Duitse varkensprijsstijging met 3 cent per kilo deze week niet volgen. Zijn prijsstijging blijft beperkt tot 2 cent naar €1,73 per kilo, omdat varkensvlees deze week volgens Vion niet meer oplevert dan vorige week.

Het is de derde keer dit jaar dat Vion moeite heeft om zijn Duitse concurrenten bij te benen met hun varkensprijzen. Zo steeg de Duitse notering eind mei met 8 cent exclusief btw. Vion had daarna drie weken nodig om die stijging inclusief btw te realiseren. Dinsdag 10 juni na Pinksteren publiceerde Vion helemaal geen varkensprijs. Het bedrijf volgde de Duitse prijsstijging met 3 cent na lang aarzelen op woensdag 11 juni.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • leftturn

  Varkensslachter In Opperste Nood. overal >€2, en hier moeite met 2 cent extra. sluiten die tent!

 • w v gemert

  Staan op zijn minst 4 cent te laag exclusief BTW. De laatste weken gemiddeld 3 cent. Wat hebben de Vion leveranciers te weinig ontvangen
  300.000 varkens van 90 kg en dat 3 cent per kg ex.BTW maakt totaal ongeveer 850.000 Euro. (per 2 weken ) Het bevestigd dat Vion de winst pakt aan de inkoop kant. Als de ingeslagen weg wordt doorgezet draait Vion in groene cijfers het eerste half jaar, maar wel over de ruggen van zijn leveranciers. Hoe durft Vion nog vertrouwen te vragen !!!!

 • hetsnuitje

  Met verlagen volgen ze altijd honds getrouw......

 • Wim Toornstra

  Een telefoontje en je beurt het ook. Alleen de trouwe vion volgers zullen het niet beuren.
  Wel een vreemde manier van vertrouwen herstellen met de leveranciers.

 • Biggemans

  Frits, naar wie moet dat telefoontje ?

 • Wim Toornstra

  Fons gewoon je tussenpersoon.
  Ze komen je bij de vion niets brengen hoor.

 • boerkebrabant

  dat de leveranciers minder krijgen vind ik vervelend voor hen, maar dat is wel hun eigen schuld. zorgelijker vind ik dat vion probeert om de hele europese varkensmarkt te mee te sleuren met de problemen die daan van doorn heeft veroorzaakt.. ik denk dat wanneer vion ook eens af en toe de kar zou trekken de varkens nu al best een dubbeltje duurder zouden kunnen zijn. overigens krijgen de slimme leveranciers van vion het te weinig betaalde wel gecompenseerd . al vraag ik me af of er wel je wel slim bent als je aan vion levert ?

 • Wim Toornstra

  Nou boerke aan wie moet ik dan leveren??
  Enige weken terug was Tönnies de gene die de prijs wou drukken.

 • niet

  misschien eens van Rooi of Hilckman proberen??? Halen ze graag op hoor!!!

 • boerkebrabant

  ja, klopt frits v. vion en tonnies zijn de bedrijven die het meest proberen om de prijs laag te houden, er zijn nog genoeg ander slachterije in Europa. en als die 2 nu eens 5 % minder varkens krijgen gaan die ook wel meer hun best doen om een prij s te betalen die markt comform is

 • boerkebrabant

  kijk frits, met 5 % minder aanvoer bij vion help je ze ook, nu zeggen ze dat ze hun vlees niet goed genoeg kunnen verwaarden. als ze 5 % minder hebben kunnen ze makkelijk een vuist maken tegen hun afnemers en ook eens een keer niet leveren als de prijs niet naar de zin van vion is, dan moeten de afnemers elders op zoek naar vlees en dan word er misschien wel wat meer betaald

 • lemmers

  Hallo beste :'niet' wat kan ik dan beuren op beurs vleuten bij hilckman of van rooy ex programmaatje.

 • joannes

  Al die Vleesverwerkers zitten met hun eigen klanten in een structuur die ze op enig moment voordeel of nadelen geeft tov de ¨Marktprijs¨ . Ondertussen worden ze aan de inkoop kant wekelijks, zoniet dagelijks vergeleken. Voor de Boeren die afleveren is het belangrijk de beste prijs te krijgen. Werken ze direct met de Vleesverwerker zitten ze gevangen in de (prijs) struktuur van betrokken verwerker. Werken ze met een tussenpersoon, die het zijn vak heeft gemaakt geïnformeerd te zijn over de dagelijks beste prijs zullen ze wat verliezen aan marge maar maximaal profiteren van de beste marktprijs op enig moment. Het is dus kiezen (tussen 2 kwaden) voor loyaliteit en vertrouwen naar de Vleesverwerker of de Tussenpersoon. Een tussenpersoon die daarmee de macht krijgt , bij voldoende Varkens, de Vleesverwerkers meer te laten betalen.

 • zwijntje

  In mijn optiek gaan de prijzen omhoog er is veel vraag na varkens vanuit duitsland,deze gaan de prijs komende tijd bepalen dus daar heeft vion het moeilijk mee.

 • Hogman1

  @Lemmers , het antwoord op uw vraag zal wel niet komen.
  Het is hier namelijk ieder voor zich en God voor ons allen.

 • leftturn

  @hogman, welkom in de grote mensenwereld. snap niet helemaal wat er mis mee is. de afnemer mag de boer wel uitknijpen, maar de boer mag niet een reeele prijs vragen. en eventueel enigszins ietjes beetje vreemd vinden dat de slachterij in boerenhand, op het deel van de rabo na dan, elke week weer de prijs probeert naar beneden te praten? jaar in, jaar uit negatief, nooit de witte raaf. advies aan vion: elke week 2 % minder slachten van oorspronkelijk, dan ziet de wereld er volgend jaar al heel anders uit.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.