Varkenshouderij

Achtergrond 14 reacties

Vion heeft moeite met Duitse prijsverhoging

Het vleesconcern Vion heeft grote moeite met de verhoging van de Duitse varkensprijzen met 3 cent naar €1,71 per kilo.

Die noteringen stegen vorige week ook al met hetzelfde bedrag. Vion heeft die stijging niet terugverdiend op de verkoop van zijn varkensvlees en maakte daarom dinsdag geen varkensprijs bekend voor deze week. Dat gebeurt bijna nooit.

De afzet van varkensvlees loopt deze week wel beter dan vorige week door de weersomslag. Door de hoge temperaturen in afgelopen Pinksterweekeinde was de vraag naar varkensvlees voor de barbecue goed. Daardoor ontvangen slachterijen deze week wel 3 cent per kilo meer voor hun producten. Over afgelopen weken komen zij nog centen tekort.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

 • leftturn

  moeite met prijsverhoging? je hoeft ze niet af te nemen, slacht lekker (nog) wat minder.
  hou eens op met die markt naar beneden te praten vion.

 • massy

  Ze moeten tegen A H zeggen dat ze er zo vast maar aan gaan wennen want de varkens prijs gaat omhoog hoe dan ook met of zonder VION .

 • ikkethuis

  Leuk voor tonnies dit te weten, nog een paar keer verhogen en ze hebben een cocurrent minder.

 • w v gemert

  Zit misschien de Rabo aan de knoppen te draaien??

 • boerkebrabant

  ik ben bang dat vion de rotte appel is in onze sector, door falend beleid van daan van doorn, zijn ze op sterven na dood. en kunnen ze gewoon niet mee met de prijs. ze proberen koste wat koste de prijs te drukke, en slepen de hele sector mee in hun val. diep triest, maar we zitten er wel allemaal mee! door dit wanbeleid leunen de ander slacherijen achterover en betalen ook echt niet meer als nodig, mede omdat vion dit bijzonder goed uitkomt, ook de Retail weet dit, en dan is het circeltje rond!

 • evanderpasch1

  tonnies is denk ik de meest eficiente slachter maar deze wil de prijs ook drukken, te veel macht word verkeert gebruikt, dus misschien beter een versnipperende markt

 • John*

  altijd al gezegd.. VION is doos rotte bij elkaar verzamelde tomaten.. kunnen door de hoge kosten structuur niet mee maar willen wel de prijs dicteren. De particulieren vinden het allemaal wel best aangezien zij de zaakjes wel op orde hebben en altijd meer verdienen dan VION..

 • joannes

  Ze hebben net Retailers aangenomen, die spreken toch de juiste taal voor prijsverhogingen aan de Verkoopkant. Dan kan de Inkoopkant volgen!

 • leftturn

  versnipperde markt is op zich beter, maar van een concurrent met een manke poot hoef je niks te verwachten.
  laat vion maar in de mestverwerking gaan, ipv geld kunnen ze wellicht mest verbranden.
  valse start, de zoveelste, hoe denken ze nu zo vertrouwen te krijgen van de leveranciers.

 • steenbok1

  ik kan op dit moment het meeste beuren voor mijn varkens van vion, praat ik alleen over nederland

 • boerkebrabant

  ja, dat geloof ik direct, jou betalen ze exta bij, of je beurt op basis van de beursprijs. het is nou eenmaal zo, dat vion de basisprijs laag probeert te houden, daardoor hoeven andere slachterije ook niet zijn uiterste best te doen om een scherpe prijs te betalen. dit heeft weer tot gevolg dat de retailers ook rustig aan doen met betalen. dus zijn we allemaal verliezers. jij ook steenbok! een hoge basisprijs, met geen extra week of klanten toeslag is het beste voor iedereen.

 • John*

  particulieren volgen echt wel met de varkensprijs maar nemen nooit het voortouw en VION kan het niet (meer)

 • John*

  geloof dat er nu een kans komt voor producenten organisaties waar we als ondernemers veel marktkennis mogen bundelen en zo een betere positie in de keten kunnen krijgen. Een advies om extra te leveren, gewoon te leveren of varkens vasthouden aan de hand van gepubliceerde prijzen en het te verwachten te leveren aantal varkens de komende maanden. daarnaast investeren in een goede systematiek voor inschatting van de voorraden bij de afnemers en we hebben eindelijk een eerlijk level playing field! (want andersom hebben ze deze inzichten wel!!)

 • joannes

  Europa wordt kort gehouden door Rusland. Amerika verdubbelt de export in April http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2014/6/Amerikaanse-export-varkensvlees-naar-Rusland-verdubbeld-1537595W/ Daarbij steeg de US prijs voor varkensvlees met 10% in het voorjaar ivm PED http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2014/6/VS-geeft-20-miljoen-voor-bestrijding-PED-1538593W/ Waar hebben we dat VION voor? Waarom vinden ze niet ook een weg zoals FC naar het verre Oosten? Daar kunnen ze blijkbaar de prijzen maken! Als ze afhankelijk zijn van constante gegarandeerde aanvoer daarvoor moeten ze dat aangeven, dan kunnen Mesters daarop intekenen! Als het dan moet in samen optrekken naar beter!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.