Varkenshouderij

Achtergrond 10 reacties

Vion Duitsland verhoogt varkensprijs alleen tot weekeinde

Het Duitse vleesconcern Vion Nord verhoogt zijn varkensprijs tot en met komend weekeinde met 3 cent naar €1,71 per kilo. Het bedrijf kijkt vrijdagmiddag of het zijn prijs voor begin volgende week nog verlaagt.

Normaal gesproken publiceert Vion Nord zijn varkensprijs voor iedere donderdag tot en met woensdag de week daaropvolgend. Door de onzekere situatie op de varkensvleesmarkt, durft het Duitse vleesbedrijf zijn notering alleen te publiceren voor deze week donderdag tot en met zaterdag. De stijging van de varkensprijs met 3 cent verdient het bedrijf niet terug op de verkoop van zijn varkensvlees, ondanks de voorspelde hoge temperaturen voor het Pinksterweekeinde. Daarom heeft Vion Nord nog overwogen om een eigen basisnotering ofwel 'hauspreis' te publiceren, maar heeft daar vooralsnog vanaf gezien.

Laatste reacties

 • slutter

  Kom Vion vooruit met de geit !!

 • leftturn

  prijs vion aub niet meer publiceren. deze is toch niet van belang. verkopen alle bedrijven die waarde toevoegen en verworden tot een leverancier van karkassen. prijs drukken en vervolgens de vragenden bijbetalen.

 • varkensboerk

  Lijkt erop of ze met dagprijzen werken. Lekker makkelijk, prijsrisico van de markt op de leverancier afschuiven en voordelen in eigen zak houden.

 • krulsaart

  De ene week drukt Tonnies de markt, de andere week VION. Lijkt wel afgesproken.

 • Wim Toornstra

  Herkemij had het laatst nog over meer binding met de boeren.
  Dan moet je zo een prijsbeleid als de laatste 2wkn voeren.

 • boerkebrabant

  ja, ze zitten zwaar in de problemen. ik denk dat het nog eens zo ver komt dat ze alleen nog maar in nederland varkens slachten. hoe krijg je het klaar om in een paar jaar ruim een miljard te verliezen?

 • fransderondhoeven

  boerke brabant heel simpel van doorn in dienst nemen

 • John*

  het is een markt om nu als boer je eigen huisprijs te hanteren.. bj de vermeerderaars heeft dit ook prima gegaan. moet nu ook bij de vleesvarkenshouders lukken.

 • putten

  verlagen gaat veel gemakkelijker dan verhogen.met geduld komen we er wel.

 • bertes

  als vion stopt. zijn we ook meteen van een hele hoop gedoe af. steeds weer nieuwe wetten over de boeren smeren. misschien wordt dan BV Nederland misschien??? eens wakker????

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.