Varkenshouderij

Achtergrond 1138 x bekeken 3 reacties

Vion Duitsland handhaaft prijsstijging

Het Duitse vleesconcern Vion GmbH handhaaft zijn varkensprijs met 3 cent naar €1,71 per kilo voor volgende week dinsdag en woensdag.

Het bedrijf overwoog even om die stijging geheel of gedeeltelijk ongedaan te maken, maar ziet daar uiteindelijk vanaf.

Vion Duitsland werd afgelopen woensdag verrast door de de noteringen van Tönnies en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch. Die stegen voor afgelopen donderdag tot en met komende woensdag beiden met 3 cent naar €1,71 per kilo. Vion GmbH wilde eigenlijk niet meegaan met deze verhoging, omdat de opbrengst van varkensvlees dat niet toelaat volgens het bedrijf. Na lang nadenken besloot Vion Duitsland om zijn varkensprijs wel te verhogen met 3 cent, maar die stijging gold in de eerste instantie alleen tot en met zaterdag. Vrijdagochtend maakt de Duitse vestiging van Vion bekend dat de verhoging toch tot en met komende woensdag geldt.

Laatste reacties

 • leftturn

  fijne ketenpartner!! eerst de zaak naar onderen proberen te krijgen en nu de keutel intrekken. denk even voordat je hier weer aan levert. waarom niet naar een ander die zich wel gedraagt

 • Wim Toornstra

  Aan welke andere moet ik dan leveren?
  Ze proberen gewoon bij toerbeurt de markt te drukken.
  Enkele weken terug zat Tonnies de boel te verzieken.

 • Biggemans

  Jullie zijn toch hollanders? laat ze dan ook daar,,,

Of registreer je om te kunnen reageren.