Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Duitse varkensprijs 4 cent hoger op €1,78

De Duitse varkensnoteringen van de Vereinigung en Vion GmbH stijgen voor deze week donderdag tot en met volgende week woensdag met 4 cent naar €1,78 per kilo. Deze prijsstijging komt bovenop de verhoging met 3 cent van vorige week woensdag.

Het aanbod van vleesvarkens blijft erg klein in Duitsland. Daardoor zijn slachterijen gedwongen om meer voor vleesvarkens te betalen, hoewel zij die prijsverhoging niet terugverdienen op de verkoop van varkensvlees. Daarom maakte het Duitse vleesbedrijf Tönnies gisteren geen prijs bekend.

Vion en Compaxo verhogen hun noteringen deze week met 2 cent per kilo. Bij van Rooi Meat komt er 1 cent bij. Alleen Hilckmann volgt de Duitsers met een stijging van 3 cent per kilo.

Prognose: prijs hoger

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  van van rooi begrijp ik helemaal niet meer. die zal volgende week een cent of 6 moeten doen om bij te blijven. normaal trekt die de kar, maar laat dat nu aan hilckman over, het moet niet gekker worden!

 • jan hien

  als de prijzen nog verder omhoog gaan dan haken ze in Nederland vaak af let maar op

 • leftturn

  Schijnt dat ze de naam wijzigen in vion rooi ipv van rooi. Te veel geld in de nieuwbouw zitten zeker. Financiering Rabo?, kunnen ze bij rooi een prijs afdwingen waar vion ook mee weg komt.
  Hebben dezelfde trucs, mensen paaien met een concept en dan de basis prijs drukken.

 • boerin grashooek

  Hoezo niet terugverdienen??? Vlees ligt duur in de supermarkten
  Voor gemarineerde speklappen betaalt de consument 10 euro de kilo, de verse worst deze week in de aanbieding 5,99 per kilo, vlees euro's duurder als een jaar geleden........ Wie verdient er nu veel geld ????

 • John*

  van rooi moet het van rusland hebben.. dat ligt nog steeds op zijn gat.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.