Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Slecht weer voorkomt prijsstijging varkensvlees

De te lage temperaturen voor deze tijd van het jaar houden een prijsstijging van vleesvarkens in Duitsland tegen.

Duitse vleesvarkenshouders hadden van hun belangenorganisatie Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch een prijsstijging met enkele centen per kilo verwacht door de voorspellingen op een weersverbetering. Dat gaat niet door, omdat Duitse slachterijen spreken van een impulsloze markt. Varkensvlees levert volgens hen zeker niet meer geld op dan vorige week.

Het uitblijven van een prijsverhoging is een slecht teken, omdat het aanbod van vleesvarkens in Duitsland niet groot is voor de beschikbare slachtcapaciteit. Duitse slachterijen hebben al maanden geen extra vleesvarkens meer besteld bij Nederlandse exporteurs. De laatstgenoemden voerden in de eerste drie maanden met 855.00 dieren 11,5 procent minder uit dan in dezelfde periode vorig jaar.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

  • boerkebrabant

    reden voor geen stijging is parasitair gedrag, zolang er nog wat te halen valt bij mester, en nu is de fokker aan de beurt., gaan de prijzen niet omhoog

  • hertha

    Men vindt het al heel normaal, dat varkens- en pluimveehouders in Nederland, de beste en veiligste produkten produceren onder de zwaarste eisen ter wereld, en daar geld bij toe moeten leggen. Hoe lang kan/mag dit doorgaan.

  • Willem1984

    Komende week wordt het mooi weer!! Wat zullen ze duur worden....

Of registreer je om te kunnen reageren.