Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs vrije biggen zakt met 3 euro

De handel in biggen loopt deze week buiten de vaste afspraken veel moeizamer dan vorige week. Koppels vrije biggen brengen rond 57 euro per stuk op.

Dat is 3 euro per big minder dan vorige week. Het aanbod van de dieren neemt toe. Bovendien leveren vleesvarkenshouders weinig slachtrijpe dieren af. Zodoende komen ook weinig plaatsen vrij in hun stallen voor biggen. Daarnaast vallen de opbrengsten van vleesvarkens tegen. Met de aankoopkosten van een big van 60 euro in het hok en voer van 75 euro per vleesvarken, blijft er nauwelijks geld over om de overige kosten te dekken. Die kosten zijn 25 euro per vleesvarken, maar een vleesvarkenshouder krijgt daarvoor slechts 10 euro, zodat hij 15 euro per vleesvarken tekort komt. Die situatie duurt al lange tijd.

Binnen de vaste afspraken tussen vleesvarkenshouders en vermeerderaars loopt de afzet van biggen redelijk door. De daling van de definitieve beursprijs blijft zodoende beperkt tot 1 euro naar 51 euro per big.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

  • steenbok1

    invloed van Dirk

  • niet

    waar zijn die vrije biggen te koop voor die prijs??

Of registreer je om te kunnen reageren.