Varkenshouderij

Achtergrond 855 x bekeken

Vion verhoogt notering varkens met 2 cent

Vleesconcern Vion verhoogt zijn varkensprijs voor deze week met 2 cent naar €1,61 per kilo geslacht gewicht. Daarmee is de prijsverlaging van vorige week weer voor een belangrijk deel gecompenseerd. Vorige week werd de prijs 3 cent verlaagd.

De prijsdaling van vorige week hield direct verband met de sluiting van slachterijen en vleesverwerkers tijdens Pasen. Deze week speelt de viering van 1 mei de vleesverkoop en de afzet van slachtrijpe vleesvarkens parten. In sommige gevallen blijft de vleesverwerking ook vrijdag dicht en dat remt zodoende de vleesafzet extra. In dit licht is het aanbod aan varkens volgens enkele afnemers ruim. Volgens de Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN valt het aanbod aan varkens deze week niet te groot uit en blijft er ondanks de vrije dagen aan het einde van de week sprake van een vaste markt.

Prognose: prijzen stabiel tot licht hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.