Varkenshouderij

Achtergrond 1537 x bekeken 8 reacties

Opbrengst vrije biggen 3 euro omlaag

De opbrengst van vrije biggen daalt deze week. Handelaren verkopen de dieren onderling voor 60 tot 62 euro per stuk.

Dat is 3 euro per big minder dan vorige week. De prijsdaling is een gevolg van een groter aanbod van de dieren en een daling van de opbrengst van vleesvarkens met 3 tot 5 cent per kilo.

Ondanks de lagere varkensprijzen blijft de beursprijs voor biggen deze week onveranderd op 52 euro per stuk. Binnen de vaste koppelingen tussen vleesvarkenshouders en vermeerderaars loopt de afzet gewoon door. Vleesvarkens moeten met de huidige inkoopkosten voor biggen en voer bijna €1,80 per kilo opleveren. Vleesvarkenshouders komen met een basisprijs van €1,59 per kilo bij Vion en Van Rooi Meat dus zwaar tekort. Toch leggen zij biggen op, omdat zij hopen dat de opbrengst over 4 maanden goed is. Dan komen toeristen weer terug van hun vakantie en vullen de koelkasten weer. De varkensprijzen zijn daardoor eind augustus of begin september meestal relatief hoog.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • BW

  Als de beurs de biggen voor 52 euro noteert en de handel verhandelt biggen voor 60-62 euro (is al -/- 3 euro), dan zegt deze notering (dus de notering de handelaren), dat ze veel te laag staat. Ook de NVV biggenprijs staat dus veel te laag. Wie van de vleesvarkenshouders, die op dit forum altijd reageren over te hoge toeslagen, wil me uitleggen waar die 10 euro blijft? Waarom is NVV + 7 euro toeslag te veel, als de handel het wel betaald?

 • putten

  als je rekent met 7 euro is dat aan de krappe kant, hoor al tot plus 10 in het hok

 • W Geverink

  Ik kan me voorstellen dat een mester voor een topprijs wel heel wat anders verwacht dan die biggen in de foto.

 • Wim Toornstra

  Wordt dadelijk wel buigen of barsten de varkens vlot omhoog of de biggen snel naar beneden.

 • BW

  #1

  Wie kan of wil het uitleggen???

 • John*

  de nvv notering is de nvv notering niet meer... als een notering onder invloed komt van handelstoeslagen volgt deze de markt niet meer. Mss is het ook beter dat de nvv weer achteraf gaat noteren en deze hoge toeslagen verleden tijd zijn. De nvv zal dan wel 5 euro hoger noteren dan dat deze nu doet maar volgt de markt wel.

 • XB

  Handelsprijs is vaak incl btw en vracht. Toeslag valt dus wel mee.

 • BW

  #1 en #5 Het blijft wel erg rustig, met de reacties van vleesvarkenshouders. Of is het misschien allemaal kletskoek wat jullie commentaar is wat de toeslagen betreft?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.