Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Duitse slachterijen publiceren verschillende prijzen

De Duitse organisatie van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verhoogt haar varkensprijs voor deze week donderdag tot en met volgende week woensdag met 2 cent naar €1,63 per kilo.

De Duitse slachterij Tönnies volgt die prijsverhoging noodgedwongen alleen voor deze week donderdag en vrijdag en kijkt maandag verder. Vion Nord gaat niet mee met de stijging en houdt zijn notering onveranderd op €1,61 per kilo. Varkensvlees levert, ondanks het naderende Pasen, nauwelijks meer geld op volgens de slachterijen. Handelaren betwijfelen dat, omdat het aanbod niet groot is. Van Rooi Meat verhoogt zijn notering deze week met 6 cent naar €1,61 per kilo.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

 • Jan Arthur

  Wat maken ze er een soepje van.de een doet zus, de andere zo en de derde geeft nog een andere prijs! Geraak er maar wijs uit.

 • John*

  dat is de bedoeling ook!, nu nog een partij die er met kop en schouders bovenuit durft te steken..

 • detelg1

  Kunnen daar de knorries naar toe.

 • zeugenstal

  vind ik leuk

 • w v gemert

  John, eind vorige eeuw hadden wij een Europese prijszetter, de coöperatieve Veecentrale in Boxtel. Helaas totaal ter zielen en heeft nu al problemen om de prijs te volgen. Voorlopig zie ik nog geen vervanger.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.