Varkenshouderij

Achtergrond 1899 x bekeken 3 reacties

Biggenprijs NVV plus €1,50

De Nederlandse Vakbond varkenshouders verhoogt haar biggenprijs voor volgende week met €1,50 naar €51,50 per stuk exclusief btw.

Dat is nog maar een halve euro minder dan een jaar geleden. Biggen leverden deze week in Nederland 60 tot 63 euro inclusief btw af vermeerderaar op. Met die prijs moeten vleesvarkenshouders over vier maanden €1,75 tot €1,80 per kilo voor hun vleesvarkens krijgen.

De afzet van biggen loopt goed door de stijging van de Duitse varkensprijzen met 6 cent per kilo. Het aanbod van biggen is bovendien krap. Daar komt over enkele weken naar verwachting verandering in. Dan zullen meer biggen op de markt komen. Bovendien leggen Spaanse vleesvarkenshouders dan geen Nederlandse biggen meer op. Nederlandse vleesvarkenshouders zonder luchtwasser die binnenkort vleesvarkens afleveren, zullen hun stallen ook enkele maanden leeg laten staan. Zij mogen immers maar twee rondes vleesvarkens per jaar leveren en doen dat zeker niet in de zomer, omdat de opbrengst van vleesvarkens dan meestal niet hoog is. Door alle hiervoor genoemde factoren zullen de biggenprijzen komende maanden onder druk komen.

Laatste reacties

  • Lauwers12

    geloof je dit verhaal zelf Derk??

  • John*

    de biggen die dadelijk in eind april en mei opgelegd worden komen in september op de markt en dan is de opbrengstprijs - voerkosten mestperiode - biggenprijs bij opleg. het hoogst van het jaar. Dit betekent dat er aan de biggen die de komende 3 maanden opgelegd worden het meest verdiend wordt. Uit de vele stallen die nu leeg staan verwacht dat er veel mesters hierop willen anticiperen en de biggenprijs nog wel even aanhoud

  • brabantsduitserke

    inderdaad john heeft gelijk ,ze zijn niet aan te slepen de biggen dat loopt nog wel een tijdje goed een ieder geval langer dat derk doet geloven.

Of registreer je om te kunnen reageren.