Varkenshouderij

Achtergrond 1217 x bekeken 2 reacties

Beursprijs biggen stijgt naar €51,00

De beursprijs voor biggen stijgt deze week met €1,50 naar 51 euro per stuk. Dat is volgens de verwachting van biggenhandelaren van Vee&Logistiek Nederland van afgelopen vrijdagavond.

Handelaren moeten inclusief alle toeslagen 63 tot 65 euro af vermeerderaar voor biggen betalen.

Het aanbod van biggen is nog steeds te krap voor de vraag. Door de stijgende opbrengsten van vleesvarkens zijn de houders daarvan optimistisch gestemd en leggen vlot biggen op. Zij hopen dat de varkensprijs over vier maanden ook hoog ligt door een krap aanbod van vleesvarkens. De afgelopen jaren lagen de varkensprijzen in augustus of september op het hoogste niveau van het jaar.

De weerstand bij vleesvarkenshouders tegen de in hun ogen hoge biggenprijzen neemt wel toe. De varkensprijs zal komende weken verder moeten stijgen om het vertrouwen van vleesvarkenshouders te behouden. Enkele stallen van vleesvarkenshouders zonder luchtwasser staan nog leeg. Zij mogen twee rondes per jaar draaien.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

  • BCO

    Beste Derk Klein Kranenberg, hoeveel biggen kan ik aan jou verkopen voor 63 tot 65 euro plus transportkosten? Wat een belachelijk artikel om te schrijven dat de biggen af vermeerderaar 63 tot 65 euro opbrengen. Of ben je even 'vergeten' te vermelden dat je de grote koppels pietrain biggen, dubbel of drievoudig geënt voor de Duitse markt bedoelt......... Als dit niveau van de Boerderij-journalistiek wordt, haak ik af door mijn abbonement op te zeggen. Op www.pigbusiness.nl kun je dan betere informatie lezen en bovendien staan de prijzen daar overzichtelijker op de website!

  • brabantsduitserke

    even voor de duidelijkheid bco die van mij krijg je er niet voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.