Varkenshouderij

Achtergrond 717 x bekeken 2 reacties

Varkensbrok duurder door stijgende kostprijs

De vervangingswaarde van de varkensbrok steeg in februari met 40 cent per 100 kilo. De LEI-notering daalde weliswaar 10 cent, maar er is geen reden om een dalende voerprijs te verwachten, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

De grondstoffenprijzen lijken zeker deze maand verder te stijgen. Een flauwe graanmarkt is vóór mei niet te verwachten.

De markt van eiwitrijke grondstoffen staat onder invloed van de vaste Amerikaanse sojabonenmarkt, waar de prijzen waarschijnlijk verder stijgen. De Amerikaanse sojabonenbalans is potentieel zeer krap, met zelfs dreigend tekort. Ook de raapschrootmarkt is de komende maanden krap. Het aanbod van zonnepitschroot is weliswaar ruim, maar de prijzen ervan volgen de trend van de sojaschrootprijzen.

Prognose: prijs stijgt.

Laatste reacties

  • DE Agrar

    Dit is geen onafhankelijk adviesbureau.

    Deze is gelieerd aan de mengvoederindustrie.

    Heren redactie graag de berichten plaatsen van onafhankelijke bureau's

  • steenbok1

    de agrar, en toch wordt de brok duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.