Varkenshouderij

Achtergrond 849 x bekeken

Prijs biggen daalt niet verder

De onverwachte en opmerkelijke prijsstijging van vleesvarkens met 2 cent per kilo zorgt voor het einde van de val van de beursprijs voor biggen. Die notering daalde tussen week 5 en 10 (27 januari tot 7 maart) in totaal met 6 euro naar 46 euro per big.

De biggenprijs blijft deze week op 46 euro staan. Dat is €8,50 per big minder dan een jaar geleden.

Door de stijging van de varkensprijs is de stemming onder vleesvarkenshouders verbeterd. Zij kijken weer wat optimistischer naar de toekomst. Het aanbod van biggen is bovendien nog niet groot. Dat zal komende weken waarschijnlijk veranderen. Normaal gesproken neemt de aanvoer van biggen vanaf half maart weer toe, omdat de gevolgen van de zomerdip bij zeugen dan over zijn. Bij hoge temperaturen in de zomer worden zeugen moeilijker drachtig. Bovendien willen zij van nature eigenlijk geen biggen werpen in de winter, omdat de weersomstandigheden dan minder gunstig zijn.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.