Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijs daalt verder

De biggennoteringen dalen deze week. De beursprijs is definitief uitgekomen op 46 euro.

Dat is €1,50 minder dan vorige week. Ook de Vion-notering is met €1,50 gedaald en komt uit op 46 euro. De beursprijs is sinds 12 februari in stappen gedaald van 50 euro naar 46 euro. De NVV-notering is sinds 7 februari gedaald van 52 euro naar 48 euro deze week.

De relatief hoge biggennoteringen zijn een gevolg van het krappe aanbod van biggen. Ten opzichte van de vleesvarkensprijzen staan de biggen hoog. In Duitsland is nog sprake van een redelijke vraag naar biggen. Duitsland heeft relatief minder last van de Russische importstop voor varkensvlees dan Nederland.

Toch is de vraag gerechtvaardigd hoe lang de biggennoteringen nog op dit niveau kunnen standhouden. De verwachting is dat de biggenproductie de komende weken fors toeneemt. Denemarken kan minder biggen kwijt in Polen en zoekt alternatieve afzetmarkten. Dat zal ook druk geven op de Duitse markt. Als de Russische importstop blijft, is het een kwestie van afwachten wanneer de biggenprijs gaat dalen. Handelaren verwachten dat er de komende weken wel 6 tot 10 euro nog van de huidige notering af kan gaan.

Tendens: dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.