Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Prijsdaling vleesvarkens voorbij

De prijsdaling bij vleesvarkens is deze week voorbij. De slachterijen Vion en Van Rooi Meat houden hun noteringen gelijk. Bij Compaxo en Hilckmann stijgen de prijzen met 1 cent per kilo.

De afgelopen vier weken daalden de Nederlandse varkensnoteringen met 13 tot 14 cent per kilo inclusief btw als gevolg van de Russische boycot ten aanzien varkensvlees uit Europa. Door de sluiting van de Russische grenzen vanwege Afrikaanse varkenspest moet zo'n 10.000 ton varkensvlees (slachtgewicht) ineens een andere bestemming vinden. Dat is de hoeveelheid vlees van ruim 100.000 vleesvarkens. Dat geeft een druk op andere afzetmarkten.

De 28 lidstaten van de Europese Unie exporteerden vorig jaar bijna 750.000 ton productgewicht naar Rusland. Dat is een kwart van de totale EU-uitvoer. Duitse slachterijen verlaagden hun prijzen afgelopen weken met 9 cent per kilo exclusief btw ofwel ruim 9,5 cent inclusief btw. Zij willen hun prijzen vrijdag nog iets verlagen, maar een krap aanbod kan dat nog tegenhouden.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

  • slutter

    Tonnies -5

  • slutter

    Derk,we zijn er nog niet.

  • slutter

    Derk,we zijn er nog niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.