Varkenshouderij

Achtergrond 835 x bekeken 5 reacties

NVV-biggenprijs 1 euro lager

Barneveld - Door de forse daling van de varkensprijzen gaan biggen ook moeizamer van de hand. De biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders daalt voor volgende week zodoende met 1 euro naar 52 euro per stuk. Dat is nog altijd €1,50 meer dan een jaar geleden.

Tot twee weken geleden liep de afzet van biggen nog erg goed door een krap aanbod van biggen en gunstige vooruitzichten voor de varkensprijzen. Dat is niet meer het geval door de Russische boycot ten aanzien van Europees varkensvlees.

Door de daling van de varkensopbrengst krijgen varkenshouders nog net de kosten van biggen (€63 tot €65 afgeleverd in het hok) en het voer (tussen €72 en €75 per varken) vergoed. Voor de overige kosten (al snel €20 per vleesvarken) ontvangen zij niets. Zodoende lijden zij forse verliezen.

Laatste reacties

 • putten

  dat is nog 9 euro te weinig eraf.

 • Wim Toornstra

  Wat anders verwacht van het zeugenclubje Putten ???
  Is geen vv houder meer lid van.

 • c.putten

  ik had gelijk verwacht,is toch weer tegenvaller.

 • putten

  @frankie 01; voor de beursprijs geldt precies hetzelfde. het maakt niks uit of je door de kat of door de hond gebeten wordt.

 • 2807

  gewoon kappen met opleggen van biggen. doen steeds meer mesters. komende weken een forse daling van 5-7 euro per big verwacht. bij deze kosten moeten varkens 1,80 opbrengen. doen ze nooit. als mesters nu massaal opleg van biggen uitstellen, zakt prijs vanzelf.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.