Varkenshouderij

Achtergrond 1239 x bekeken

Grote onzekerheid op Duitse varkensmarkt

De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch houdt haar varkensnotering, die loopt van gisteren tot en met volgende week woensdag, gelijk op €1,50 per kilo.

De Duitse slachterij Tönnies volgt die notering tot en met komende maandag. Wat het Duitse bedrijf vanaf aanstaande dinsdag gaat doen, weet het nog niet. Ook Vion Nord doet nog geen uitspraken over zijn prijsontwikkeling voor komende dagen.

De situatie op de Duitse varkens(vlees)markt is zeer onduidelijk. Aan de ene kant is het Duitse aanbod van vleesvarkens krap, terwijl de afzet van varkensvlees aan de andere kant moeizaam loopt. Rusland houdt zijn grenzen voorlopig nog potdicht voor varkensvlees uit de EU. Diverse lidstaten proberen die weer open te krijgen via regionalisering. Slachterijen moeten tot het zover is wat varkensvlees invriezen. Dat kost hen meestal geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.