Varkenshouderij

Achtergrond 15 reacties

Beursprijs biggen daalt minder dan verwacht

De beursprijs voor biggen daalt deze week met 1 euro naar €47,50 per stuk. Die daling valt minder groot uit dan biggenhandelaren van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee vrijdagavond verwachtten. Toen gaven zij nog een prijsval met 2 euro per stuk aan.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders houdt zijn biggenprijs voor deze week onveranderd op 50 euro per stuk. De biggenafzet loopt dus toch niet zo slecht als verwacht. Het aanbod van de dieren is niet groot, zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Bovendien start de voorjaarsopleg van biggen binnenkort in Zuid-Europa. Aangezien de varkensprijs niet verder weg lijkt te zakken, daalt de biggennotering ook niet veel.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Diegene die vorige week moord en brand schreeuwden over het gelijk blijven van de NVV prijs op deze site, gaan die nu hun reactie op basis van dit bericht nuanceren ? Ik kijk er naar uit.

 • Wim Toornstra

  Nou W V Gemert wat een overwinning voor de NVV.
  Geen VV houder meer lid en structureel gezeik.
  Kappen met die prijs eenheid maakt macht die prijs verdeeld alleen.

 • w v gemert

  Frankie er is geen enkele prijs die zo kort bij de Lei-prijs komt en die is gebaseerd op vele tientallen boekhoudingen over telkens een periode van een jaar. Ik kraai geen victorie maar lees in dit stuk de bevestiging dat de NVV vorige week een goede analyse van de markt heeft gemaakt beter dan de beurscommissie.

 • ae-ea

  W. van Gemert, : Wat een overwinning, gefeliciteerd.

 • leftturn

  idd, de markt werd beter ingeschat dan ik had verwacht. de laatste berichten doen echter voor de prijs op langere termijn weinig hoop geven. overigens betaal ik graag veel voor mijn biggen, wel graag in relatie tot voer en vleesprijzen.

 • w v gemert

  ae-ea u snapt het niet als u mij feliciteert, ik heb geen enkele betrokkenheid bij de NVV prijs. Ik lees de reacties en de stukken hierover op deze site en reageer daar soms op. Bovenstaand stuk van Derk Klein Kranenberg is mijn ogen een juiste.

 • Hogman1

  Inderdaad een geweldig stuk van Derk?????
  Volgende week weer -5 voor de geslachte varkens.
  Helaas dat is iets anders dan niet verder wegzakken.
  Export vd biggen zal wel goed moeten blijven lopen want er zullen er in korte tijd nog wekelijks 100.000 meer de grens over moeten.
  De reden is wel duidelijk ,er blijft geen varkensmester over met deze prijzen..
  Zelf maar gaan fokken dan is ook zoń statement????
  Ben al 4 jaar bezig en 40000 euro armer en een leger ambtenaren aan de vreet gehouden.

 • kalkar

  W. van Gemert. Jij ben de mails van Duteweerd en zijn vriendjes van vorig jaar al weer vergeten, je weet wel van die corrupte noteringscommissie. Mensen vergeten erg snel, dat is nu eenmaal zo. Geen ene mester kan zijn gezin aan het vreten houden en jij leunt tevreden achterover. Je lijkt wel een ambtenaar. Operatie geslaagd en patiént overleden. Zoiéts. Maar mij interesseerd het niet meer, wees gerust, ik ga wat anders doen dan mijn verdere leven koppijn van de corrupte varkensindustrie te hebben.

 • w v gemert

  Melkertje, mijn geheugen is gelukkig nog uitstekend, alleen ben ik het niet met uw omschrijving eens, de prijs had beter kunnen/moeten zijn dat deel onderschrijf ik. Als je denkt dat ik niet weet dat er veel pijn geleden wordt in de sector dan doe je mij echt te kort, de slechte prijzen voor de mester ervaar ik net zo goed als jij en de andere mesters.

 • Mtstermors1

  De prijzen van de vleesvarkens is gewoon te laag. Maar de fokkers hebben het ook nodig. Maar in 2011 toen de biggen 35 euro waren hoorde ik de mesters ook niet

 • c.putten

  die prijs van dat lei gebeuren is ook logisch want 90 procent van de fokkers wil de nvv notering volgen.

 • w v gemert

  c.putten de werkelijkheid is geheel anders dan u vermeld.

 • Wim Toornstra

  Kan iemand mij uitleggen na alle reacties overzien te hebben wat de NVV te winnen heeft met de notering?

 • Oké dan

  Tonnies morgen huisprijs -5 volgens Henry Dunnink van DCA. Waarom hadden ze DCA ook al weer voor ingehuurd? Waarom de biggenprijs niet verder laten zakken?

 • Knor Knor

  W v Gemert. Met uw reacties op dit forum en andere berichten bewijst u de NVV zeker geen dienst. Het zet mesters en fokkers alleen maar meer tegen elkaar op. Ik denk dat ze in Barneveld hier niet blij mee zijn. Jaag de laatste mesters ook maar weg bij de NVV. Dat de notering op een onjuiste wijze tot stand komt (2 fokkers, waarvan WW 1 is) weet iedereen nu wel. Dit schaadt de hele NVV. Het zoeken van een voorzitter wordt het niet makkelijker op. Wie laat zich lenen om hier de verantwoordelijkheid voor te dragen?

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.