Varkenshouderij

Achtergrond 10 reacties

Vion verlaagt varkensprijs met 4 cent

Vion verlaagt zijn varkensprijs deze week met 4 cent naar €1,27 per kilo.

Dat is €0,41 minder dan een jaar geleden en het laagste niveau sinds begin 2011. Toen bereikte de Vion-prijs een niveau van €1,22 per kilo.

Het varkensaanbod is groot. Slachterijen trekken vanaf deze week vleesvarkens naar voren. Die slachten zij op een geringer gewicht. In de weken rond kerst en oud en nieuw gaan zij op de helft van hun capaciteit werken. Varkensvlees levert deze week zo'n 2 cent per kilo minder op dan voorgaande week. Slachterijen verklaren de extra prijsverlaging uit verliezen in voorgaande weken. De prijsdaling lijkt daarmee voorbij. Sinds begin juli is de Vion-prijs gedaald met €0,47.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • varkenshouder1

  Toe maar, we gaan binnenkort ook b(o)eren slachten.!!!!

 • slutter

  Als er maar geen stinkers tussen zitten............met hun oude kloffie..

 • c.putten

  wie nu durft op te leggen weet bijna zeker dat er weer geld bij moet,ik kan er niks anders van maken.

 • Wim Toornstra

  Biggenprijs zal ook wel niet te handhaven zijn gezien de vooruitzichten.
  Als prijzen nu de vraag goed zou moeten zijn al zo onder druk staan zal januari wel helemaal compleet rampzalig worden.

 • Moet kunnen

  Volgens mij heb je er belang bij Wim, de aantallen zijn al fors minderen dat daalt nog verder de komende maanden. Denk dat de biggen weer eerder duurder wordendan de vleesvarkens. Vleesvakensvlees word nog goed verkocht, de onderdelen zijn nog weinig gedaald en de marge bij de slachterij is nog steeds goed.Moeten zo snel mogelijk van de beren af om ook weer naar Azie te kunnen exporteren.
  Gecastereerde biggen brengen al €2 meer op dan beerbiggen, mester wil geen risico lopen op hoge korting vanaf januari.

 • Wim Toornstra

  Volgens mij heb jij er ook belang bij moet kunnen. Maar gezien de fin resultaten de laatste jaren met de dure biggen (relatief gezien dan) heb ik er een zwaar hoofd in. Ieder jaar weer horen we in deze tijd van het jaar weer dat er zo weinig biggen zijn of aan zitten te komen. Maar over 3.5mnd stikt het weer van de slachtrijpe varkens.

 • kalkar

  Klopt, gezien de laatste jaren is er aan een dure big niks te verdienen. Afgelopen januari was er volgens mijn handelaar geen big te krijgen, en toen wij aan de beurt waren viel de prijs weer tegen. Het is één grote corrupte bende, die biggenprijzen. Bewijzen zijn hiervoor al geleverd in het verleden. b.v.( N.V.V. mail)

 • niet

  Gecastereerde biggen 2 euro meer voor de fokker maar de mester schiet hier niets mee op bij de slachterij beurt hij niets meer alleen heeft hij meer kosten aan een borg dan een beer om het slachtgewicht te bereiken van op zijn minst 7 euro dus ieder big 9 euro duurder dat hakt erin

 • stefan123

  @niet, daar heb je gelijk in en dat is denk ik ook het probleem.
  Maar als we zo doorgaan met berenvlees maken, maken we voor onszelf de hele markt kapot. Daar is het oosten willen ze geen berenvlees hebben.

 • John*

  maak de biggen maar vlug 10 euro. dan is het probleem zo opgelost.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.