Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsverlaging varkensbrok schoot te veel door

De jongste LEI-notering van de varkensbrok, eind november, liet een daling zien van 30 cent naar €23,45.

Op basis van de vervangingswaarde was een prijsstijging aannemelijker geweest, stelt veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen. De kostprijs van het voer is in november 85 cent gestegen en in december zit er verdere verhoging in van 50 cent. Er is ook geen reden om te denken dat de grondstoffenprijzen de komende winter veel dalen. De markt van sojameel in de Verenigde Staten blijft voorlopig krap, zodat de hoge prijzen zich kunnen handhaven. Ook de afgeleide producten raapschroot en zonnepitschroot blijven daardoor duur. Wat de granen betreft, houdt vanwege grote vraag de export van EU-tarwe aan. Daarbij komt onzekerheid over komende oogsten in de vroegere Sovjet-Unie.

Prognose: prijs stijgt.

Eén reactie

  • w v gemert

    Prijsdaling biggen en vleesvarkens schoot teveel door !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.