Varkenshouderij

Achtergrond 1513 x bekeken 10 reacties

Duitse varkensprijs verandert niet

Op de Duitse varkensmarkt is al weken geen beweging meer te zien. Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen al zes weken gelijk op €1,40 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw.

Daarmee komen vleesvarkenshouders zo'n €25 per afgeleverd slachtrijp dier tekort om hun kosten te dekken. Daarbovenop zijn hun verliezen in de afgelopen maanden iedere week opgelopen. Het in het verleden verdiende geld is tenslotte ook op.

Het flink aantrekken van de varkensprijs is hard nodig om de slechte financiële positie van vleesvarkenshouders te verbeteren. Daar ziet het komende weken niet naar uit. Mogelijk kan de varkensprijs in deze maand nog enkele centen per kilo omhoog, maar in december is de kans daarop klein. Consumenten eten in die maand meer zoetigheid en andere gerechten en besteden daardoor weinig geld aan varkensvlees.

Prognose: gelijke prijs.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  En dan wordt er al weer gesproken over een stijging van de biggenprijs????

 • priems

  eerst vleesvarkens omhoog dan de biggen anders gaat het weer fout en betaald mester weer het gelag

 • KGB

  Biggenhandel begint weer stemming te maken,toeslagen moeten weer verhoogt worden he. Fase 1 is lullen dat aanbod kleiner wordt ipv dat het grote overschot iets minder is.

 • Vhouder

  maar goed dat de nvv vandaag weer gewonnen heeft in de afwikkeling van de aujeszkey zaak hebben we een keer een meevallertje gefeliciteerd nvv

 • BW

  mploegmakers, volgens mij is dit nieuws nog niet doorgedrongen bij boerderij.nl. Misschien morgen. Ben benieuwd.

 • fransderondhoeven

  als ze negatief over de nvv kunnen schrijven zullen ze het niet laten nu zullen ze wel weer met blabla lulverhaal komen proficiat nvv ben blij dat ik al heel lang lid ben van deze club

 • Jonas Brabant

  Goed nieuws (voor de NVV) is blijkbaar geen nieuws bij Boerderij....

 • evanderpasch1

  iedereen weet toch dat journalisten links zijn

 • varkenshouder1

  Maar hoe gaat nu het tij gekeerd worden met de varkensprijs, en inderdaad, de vetteprijs MOET omhoog om de biggen uit het slop te trekken en niet andersom.!!!

 • joannes

  @varkenshouder1, het tij keert wanneer de Brazilianen zich uit de markt prijzen en de EU nieuwe markten kan bedienen voor acceptabele prijzen. Een lichtpuntje is dat dat de € gedaalt is! Politicy die zo graag handel drijven met de Ukraine en daarover ruzie gaan zoeken gaan het niet oplossen. Zij betalen/vergoeden hun onkunde niet. Je moet ze nog onderhouden met extra belastinggeld.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.