Varkenshouderij

Achtergrond 1316 x bekeken 4 reacties

Beursprijs biggen valt hoger uit

Vleesvarkenshouders betalen meer voor biggen, ondanks tegenvallende opbrengsten van hun vleesvarkens.

De definitieve beursprijs stijgt deze week met €1 naar €24,50 per stuk. Die stijging komt €0,50 hoger uit dan biggenhandelaren afgelopen vrijdagavond verwachtten. Toen schatten zij in dat de beursprijs voor biggen met €0,50 zou stijgen naar €24.

Het biggenaanbod is niet al te groot. Vleesvarkenshouders verwachten dat de deze week opgezette biggen over vier maanden minstens €1,42 per kilo opbrengen. Dat bedrag hebben zij nodig om de kosten van het afmesten van een big tot vleesvarken te dekken.

Op de deze week afgeleverde vleesvarkens komen de houders van de dieren enkele tientje per stuk tekort. Zij moesten vier maanden geleden nog rond €50 voor een big in het hok betalen. Vermeerderaars verdienen hun kosten ook niet terug met de huidige biggenprijs.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

 • c.putten

  1.42?? als we 1.20 beuren over 4 maanden moeten we blij zijn.maar ja de biggenlobby is weer begonnen en de mesters trappen er weer in.

 • Wim Toornstra

  Zal voor veel bedrijven de laatste keer zijn dat ze erin trappen. Varkensprijs gaat nog 10 tot 15 cent dalen ,voer wordt weer wat duurder en op veel plaatsen moet nogal wat mest afgevoerd worden om de winter door te komen. Vleesvarkenshouders die er nog wel in geloven mogen vanavond hun schoen zetten.

 • boerkebrabant

  gewoon een paar minder per hok in zetten, het overschot gaat dan wel weg als slachtbig, heeft 2 voordelen, varkens presteren beter als ze meer ruimte hebben, en vraag en aanbod bepalen de prijs, dus alle biggen die geslacht worden komen niet terug als slachtvarken van 95 kg, wat volgens de slachterije weer moet lijden tot een hogere prijs

 • putten

  tussen verwachten en wat je hoopt te ontvangen zit een wereld van verschil.

Of registreer je om te kunnen reageren.