Varkenshouderij

Achtergrond 16 reacties

Vion Duitsland verlaagt varkensprijs met 3 cent

Het Duitse vleesconcern Vion GmbH verlaagt zijn varkensprijs woensdag met 3 cent naar €1,37 per kilo geslacht gewicht exclusief btw. Concurrent Tönnies houdt zijn notering met moeite overeind op €1,40.

De varkensprijzen van Tönnies en Vion GmbH zijn sinds eind juni in totaal met 38 tot 41 cent per kilo gedaald. De opbrengst van varkensvlees daalt deze week niet meer. Het aanbod van vleesvarkens is nog zeer groot in Duitsland. Doordat Duitse slachterijen vorige week vrijdag gesloten waren in verband met de viering van de Dag van de eenwording, moeten zij deze week meer dieren verwerken dan gebruikelijk. Daardoor verlaagt Vion GmbH zijn uitbetaling. Tönnies doet dat niet, onder druk van varkenshouders.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • slutter

  Goed gezien .....Clemens

 • Hogman1

  Van die nieuwe voormalige Raboliborfopper hoef je dus ook niets te verwachten.
  Hahaha wat een ramp is dat toch met dat noodlijdende Vion

 • Wim Toornstra

  verrot bedrijf

 • Biggemans

  Hogman, wat te denken van die Koffieboon ?

 • Biggemans

  Bij ons willen alleen de Ollandedse boeren nog naar jullie Vion, omdat ze anders nergens kwijt kunnen, alleen er is een wachtlijst,,,,,,

 • Wim Toornstra

  In NL hebben ze de berenkorting deze week ook verhoogt van 0.02 naar 0.03 cent. Het is letterlijk een hopeloze ballentent.

 • John*

  daarmee geven ze aan een tent te willen zonder ballen.

 • husky

  Ben geen varkenshouder maar kan men mij uitleggen als er niks meer te verdienen valt er nog zoveel stallen worden gebouwd, meer meer meer meer, voor lagere kostprijs?
  Ik zou zeggen dan meer meer meer stallen leeg laten, met minder meer verdien

 • boerkebrabant

  waarom levert iemand nog aan vion? die zijn hoofdverantwoordelijk voor de grote prijsval, en volgens vion is het nog niet genoeg geweest. stop toch met leveren aan dat zinkend schip

 • Theo Vernooij

  Je kunt nu Vion de schuld gaan geven, maar daar hebben wij met ze allen niets aan. Berenkorting werd bij Compaxo als eerste in de markt gezet. Vion volgt naar mijn mening ongelukkig, vooral in deze markt. Misschien tijdje castreren een optie?

 • priems

  vion betekent varkens inkopen onder niveau

 • boerkebrabant

  theo, daar hebben we met zijn alle wel wat aan, als we er wat aan doen, vion zit door eigen schuld zwaar in de problemen, ze nemen een directeur aan die liever iets anders had gewild maar niets gevonden kon krijgen, de nieuwe finaciele directeur is vanwege de libor fraude ontslagen bij de rabo. het enige wat vion kan( en hoogstwaarschijnlijk ook finacieel ook echt moet) is de prijzen voor op laten zakken. en de rest incl de afnemers van vlees hobbelt er rustig achteraan, vion is de rotte appel in de mand en de rest word daar door besmet. de enige oplossing is om de rottigheid vlug te verwijderen, en dat kunnen wij als varkenshouders vlug realiseren . ik lever er al lang geen vleesvarkens aan, en vanaf volgende week ook geen zeugen meer, wie volgt?

 • John*

  @ husky, na 20 jaar is een varkenshok versleten en moet er een keuze gemaakt worden of investeren en groeien om de kostprijsstrijd de komende jaren aan te kunnen gaan of stoppen. Dit is allemaal aardig in balans. elk jaar komen er zo ongeveer 25000 zeugenplaatsen om te herverdelen en 250000 vleesvarkensplaatsen. Deze gaan dus naar de groeiers en ondernemers die het aandurven om weer 20 jaar door te doen.

 • Biggemans

  Vernooi jr gaat op 'SAFE'

 • Theo Vernooij

  Volgens mij is varkens houden op dit moment niet zo safe Piet

 • Biggemans

  Theo, jij Pieter, Pieter en Erwin zijn de varkensmannen van de toekomst,,,

  Ga op je gevoel af, dan komt alles goed

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.