Varkenshouderij

Achtergrond 1205 x bekeken 4 reacties

Beursprijs biggen daalt met €0,50

De definitieve beursprijs voor biggen daalt deze week met €0,50 naar €22,50 per stuk. Biggenhandelaren hadden deze daling vrijdagavond al verwacht. Ondanks de gelijkblijvende varkensprijzen loopt de afzet van biggen nog niet goed. Vleesvarkenshouders verliezen enkele dubbeltjes per kilo op hun afgeleverde slachtrijpe dieren.

Sommige vleesvarkenshouders leggen toch weer grote koppels biggen op. De vrije prijs zakt daardoor niet verder en blijft hangen op €27 per stuk. Met die notering krijgen vleesvarkenshouders de dieren in hun hokken voor rond €30. Daarbovenop komen nog de geschatte voerkosten van €65 en overige kosten van €25. Daarmee komt de kostprijs voor een vleesvarken rond half februari uit op €1,30 per kilo. Onder normale omstandigheden, dus zonder grenssluitingen of handelsbeperkingen, zou de opbrengst dan hoger moeten liggen.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

 • koeiemelker

  apparte wereld 22.50 voor een big wij krijgen 70 euro voor een stierkalf hoeveel biggen passen er wel niet in een stierkalf?:P

 • Biggemans

  Hoeveel stierkalfjes wilt U hebben voor die prijs ?

 • Peterrrs

  Een stuk of drie, dus volgens uw redenering is het kalf nog steeds te duur.

 • a.van.hoof1

  beste koeienmelker. Stierkalveren zijn bijprodukten van de melkveehouderij. Een normaal melkveebedrijf levert er misschien 60-70 per jaar. Inkomstenderving van een paar duizend euro gaat dus nergens over.
  Een gemiddeld zeugenbedrijf levert 250-300 biggen per week. € 15 per stuk tekort en je hebt in 1 week al meer tekort als jij in een jaar. En trouwens in een stierkalf van 40-45 kg. passen nog geen 2 biggen van 25 kg.

Of registreer je om te kunnen reageren.