Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Varkensprijs Van Rooi Meat hoger

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verhoogt zijn varkensprijs deze week met 3 cent naar €1,58 per kilo geslacht gewicht. Daarmee toont het bedrijf veel lef.

Twee weken geleden kwam al 2 cent per kilo bovenop de notering van het Helmondse vleesbedrijf. Geen enkele andere Nederlandse slachterij volgde Van Rooi Meat toen met de prijsverhoging. Vorige week volgden alleen Compaxo en Hilckmann schoorvoetend, maar Vion hield zijn poot stijf en noteerde onveranderd. Deze week kwam er bij Vion en de Duitse slachterijen 3 cent per kilo bij, maar daarmee halen zij hun achterstand op Van Rooi Meat niet in. Het laatstgenoemde bedrijf verhoogt vrolijk met 3 cent, waardoor het zijn voorsprong met 2 cent uit week 2 handhaaft.

Alle slachterijen spelen met hun prijsverhogingen in op een naderend krapper aanbod van varkens. Zover is het deze week nog niet. De aanvoer is bij de meeste slachterijen nog erg groot. Bovendien zijn de slachtgewichten ook nog hoog.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Eén reactie

  • fransderondhoeven

    kijk hier een bedrijf met ballen vion waar ben je nu

Of registreer je om te kunnen reageren.