Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensprijs onverwacht niet omhoog

Rheda Wiedenbrück - Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies houdt zijn varkensprijs vrijdag onveranderd op €1,52 per kilo geslacht-gewicht exclusief btw. De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch volgt de prijs van Tönnies.

Duitse vleesvarkenshouders en -handelaren rekenden op een verhoging van de Duitse varkensprijzen, omdat het aanbod tot halverwege deze week niet erg groot was. De afgelopen dagen nam de aanvoer plotseling toe, vooral in Noordwest Duitsland. In Zuid-Duitsland leveren vleesvarkenshouders nog niet zoveel slachtrijpe dieren af.

Door de toename van het varkensaanbod loopt de verkoop van varkensvlees ook niet zo vlot meer als begin deze week. Desondanks verdienen Duitse slachterijen met de huidige inkoopprijzen voor vleesvarkens nog goed aan het slachten en verkopen van varkensvlees volgens de Duitse organisatie van varkenshouders Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands. Duitse varkenshouders hebben volgens haar het idee dat Duitse slachterijen hun varkensprijzen de laatste 3 weken van vorig jaar te veel hebben gedrukt. Zij haalden in die periode in totaal 20 cent van hun noteringen af, terwijl de opbrengst van varkensvlees niet met dat bedrag daalde.

Of registreer je om te kunnen reageren.