Varkenshouderij

Achtergrond 368 x bekeken laatste update:30 jan 2014

Definitieve beursprijs biggen blijft 52 euro

De definitieve beursprijs voor biggen stijgt deze week met 1 euro naar 52 euro. Daarmee komt de verwachting van biggenhandelaren van afgelopen vrijdagavond precies uit. Toen gaven zij al een mutatie met 1 euro per big aan.

Het aanbod van biggen is krap door terugkomende zeugen in de afgelopen warme zomermaanden. Daardoor moeten varkenshouders meer voor biggen betalen. Zij kunnen dat doen, omdat de prijzen voor vleesvarkens deze week met enkele centen per kilo stijgen. Toch vinden vooral buitenlandse varkenshouders Nederlandse biggen te duur. Afgeleverd in een Spaans hok kost een Nederlandse big ongeveer 70 euro.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.