Varkenshouderij

Achtergrond

Beursprijs biggen stijgt volgens verwachting

De beursprijs voor biggen van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee stijgt deze week met 50 cent naar 50 euro per stuk. Die verhoging is volgens de verwachting van afgelopen vrijdagavond.

Het aanbod van biggen is krap door een fors aantal terugkomende zeugen in afgelopen zomer. Bij vleesvarkenshouders komen bovendien relatief veel plaatsen vrij in hun stallen, omdat zij grote hoeveelheden slachtrijpe dieren afleveren. Daardoor moeten zij meer betalen voor biggen. Dat doen zij met tegenzin, omdat de prijzen voor vleesvarkens deze week niet stijgen. Tot halverwege vorige week was de verwachting dat vleesvarkens deze week meer op zouden leveren. Dat komt niet uit door een stijging van het aanbod.

Prognose: prijs hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.