Varkenshouderij

Achtergrond 516 x bekeken

Beursprijs biggen stijgt met 1 euro

De beursprijs voor biggen stijgt deze week met 1 euro naar 51 euro per stuk. Dat is 50 cent meer dan een jaar geleden inclusief de 10 euro toeslag, die begin dit jaar in de beursprijs kwam.

De stijging van de  beursprijs is een gevolg van een krap aanbod van biggen als gevolg van de uiterst warme augustusmaand in afgelopen zomer. Diverse vermeerderaars hadden daardoor problemen met terugkomers.

Door de stijging van de varkensprijzen met maximaal 3 cent per kilo, willen vleesvarkenshouders ook wat meer betalen voor biggen. Sommigen vinden de dieren wel duur met een kostprijs van zo'n zestig euro inclusief btw afgeleverd in het hok van de vleesvarkenshouders. Dat is vooral het geval in Oost- en Zuid-Europa.

Prognose: prijs hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.