Varkenshouderij

Achtergrond 665 x bekeken 1 reactie

Beursprijs biggen stijgt met 1 euro

De definitieve beursprijs voor biggen stijgt deze week met 1 euro naar €49,50 per stuk. Dat is 50 cent meer dan biggenhandelaren afgelopen vrijdagavond verwachtten.

Toen gaven zij nog een gemiddelde stijging met 50 cent aan. Ten opzichte van een jaar geleden ligt de beursprijs voor biggen deze week 1 euro per stuk lager.

De biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) steeg afgelopen vrijdag ook met 1 euro naar 49 euro per stuk. Biggenhandelaren bleven achter met hun verwachte stijging met 50 cent per stuk. Zij pasten hun verhoging gisteren aan naar 1 euro per big.

Het aanbod van biggen is erg krap. Naar het buitenland gaan daardoor niet of nauwelijks Nederlandse biggen. Buitenlandse vleesvarkenshouders vinden deze dieren in veel gevallen ook te duur ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. Daardoor blijven bijna alle biggen in Nederland. Als er Nederlandse biggen naar het buitenland gaan, brengen ze maximaal 60 euro op.

Prognose: de prijs stijgt.

Eén reactie

  • Wim Toornstra

    Bijna alle biggen blijven in Nl ?????
    Lache met die Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.