Varkenshouderij

Achtergrond

Vrije kleine koppels biggen nauwelijks te verkopen

De afzet van biggen loopt moeizaam door de daling van de varkensprijzen met 18 cent per kilo in de afgelopen 3 weken. De DPP-biggenprijs daalt daarom met 1 euro naar 38 euro per stuk.

Vleesvarkenshouders zijn daardoor terughoudend met het opleggen van biggen. Eigenlijk zou de biggenafzet goed moeten lopen, omdat diverse stallen leeg staan bij vleesvarkenshouders. Alleen binnen de vaste koppelingen loopt de afzet goed. Kleine koppels (200 tot 300 stuks) vrije en subfokbiggen zijn niet of nauwelijks te verkopen. Zij leveren rond 44 euro per stuk op. Grote koppels Piétrains leveren 48 euro per stuk op. Duitse vleesvarkenshouders kiezen liever voor Deense zware biggen. Die zijn voor de kerstdagen slachtrijp.

Prognose: prijs lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.