Varkenshouderij

Achtergrond 705 x bekeken

Varkensprijs moet afzet biggen op peil houden

Door de relatief hoge varkensprijs loopt de afzet van biggen in het binnenland ook goed. Binnen de vaste koppelingen leggen vleesvarkenshouders snel weer biggen op, als zij hun slachtrijpe vleesvarkens hebben afgeleverd. Zij hebben aan laatstgenoemde dieren eindelijk weer eens wat geld verdiend.

Het aanbod van biggen is niet krap en het aantal vrijgekomen plaatsen bij vleesvarkenshouders is niet ruim. Desondanks blijft de DPP-notering onveranderd op 41 euro per stuk.

De varkensprijs moet wel hoog blijven om de afzet van biggen in de benen te houden. De export loopt veel moeizamer, omdat buitenlandse vleesvarkenshouders hun financiële verliezen van afgelopen voorjaar nog niet vergeten zijn.

Prognose: prijs gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.