Varkenshouderij

Achtergrond

Van Rooi verhoogt varkensprijs niet

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat ziet ook geen kans om de varkensprijs deze week nog verder te verhogen. Het houdt zijn varkensprijs deze week onveranderd op €1,83 per kilo geslacht gewicht af boer. Daarmee sluit het aan bij de noteringen van andere Nederlandse en Duitse slachterijen.

Het aanbod van vleesvarkens is wat groter dan vorige week, maar nog niet erg ruim. Desondanks loopt de verkoop van varkensvlees maar matig. Vakantiegangers zijn allemaal weer terug, maar kopen nog niet massaal in tegen hoge prijzen. Ook de vleesverwerkende industrie is weer opgestart, maar vindt de inkoopkosten voor grondstoffen erg hoog en koopt alleen de hoognodige hoeveelheden.

De varkensprijs moet een tijd op het huidige niveau blijven hangen om varkenshouders weer wat vet op de ribben te laten krijgen. Zij hebben lang niets verdiend. In het verleden lag de opbrengst gedurende zeer korte perioden op dit niveau. Dat was het geval in 1997, 2001 en 2012.

Prognose: prijs gelijk tot iets lager

Of registreer je om te kunnen reageren.