Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs meer dan Vereinigung

Rheda Wiedenbrück/Oldenburg - Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies verlaagt zijn eigen zogenoemde Hauspreis voor vleesvarkens vrijdag met 5 cent naar €1,80 per kilo geslacht-gewicht. Deze verlaging pakt hoger uit dan die van de Duitse organisatie van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch. Bij die vereniging blijft de daling van haar varkensnotering beperkt tot 4 cent naar €1,81 per kilo. In de praktijk is de prijs van Tönnies maatgevend op de Duitse inkoopmarkt voor vleesvarkens.

Met de prijsdaling van deze week komt de totale prijsval in de afgelopen weken uit op 12 cent bij de Vereinigung tot 13 cent per kilo bij Tönnies. Daarmee is hun prijsstijging tussen eind juni en eind augustus met 33 (Vereinigung) tot 37 cent (Tönnies) per kilo voor een belangrijk deel weer ongedaan gemaakt.

Het aanbod van varkens neemt snel toe in Duitsland door de forse daling van de varkensprijzen. Vorige week lag de aanvoer bij Duitse slachterijen al op bijna 1 miljoen stuks. Vier weken eerder werd een dieptepunt voor dit jaar bereikt met 918.000 Duitse slachtingen. De afzetmarkt voor varkensvlees kan het grotere aanbod van vleesvarkens niet aan.

Laatste reacties

 • kenner

  niet interessant

 • niet

  ja niet leveren aan meneer Tonnies gewoon laten opdrogen maar ja handelaren rijden er gewoon naar toe en de boeren accepteren dat!!! Zijn meer slachterijen ook in Dld!!!!!!!

 • pff

  @ niet
  tis allemaal nie zo simpel ! De andere slachthuizen hebben der op heden ook meer dan genoeg in de aanbieding !

 • krulsaart

  Valt allemaal wel mee met het aantal.

 • Jan Arthur

  Toennies is zo machtig geworden dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft! Op lange termijn slacht hij niet alleen de geleverde varkens, maar ook de leveranciers. Man, man, waar gaat het naartoe?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.