Varkenshouderij

Achtergrond 1140 x bekeken

Prijs Van Rooi Meat min 4 cent

Het varkensvleesbedrijf van Rooi Meat verlaagt zijn varkensprijs deze week met 4 cent naar €1,73 per kilo. Daarmee wijkt het bedrijf af van de daling bij andere slachterijen.

Die haalden 5 cent per kilo van hun prijzen af. Van Rooi Meat krijgt iets minder varkens aan de slachthaak dan het bedrijf wenst. Vorige week stopte het Helmondse bedrijf al 7 cent van zijn toeslag als prijscorrectie in zijn basisprijs. Dat komt zelden voor.

De geringere prijsverlaging dan zijn concurrenten komt bij Van Rooi Meat op een ongelegen moment. Het bedrijf mag om onduidelijke redenen sinds 8 augustus geen varkensvlees meer naar Rusland exporteren. Directeur Marc van Rooi verwacht dat dit binnenkort wel weer kan.

In Duitsland lijkt de prijsdaling voorbij. De Duitse Teleporc-veiling noteerde weliswaar 5 cent lager, maar dat is een correctie op de gelijke prijs van vorige week. Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies verwacht zijn prijs komende vrijdag gelijk te houden.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.