Varkenshouderij

Achtergrond 1050 x bekeken 3 reacties

Goedkopere varkens trekken biggenprijs omlaag

Door de forse daling van de varkensprijzen met 8 cent per kilo is het vertrouwen bij vleesvarkenshouders in het realiseren van goede financiële resultaten een beetje weg.

De flinke prijsval valt varkenshouders rauw op het dak en komt compleet onverwacht. Normaal gesproken trekken de varkensprijzen in september aan, omdat vakantiegangers dan weer thuis zijn en meer varkensvlees kopen. Dat is dit jaar niet het geval.

Door het mindere vertrouwen bieden varkenshouders minder geld voor biggen. De DPP-biggenprijs daalt zodoende met 1 euro naar 40 euro per stuk. Voor export is de prijsval van biggen enkele euro's per stuk. Grote koppels biggen brengen 48 euro op en kleine koppels brengen 45 euro per stuk op franco exportplaats.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

  • c.putten

    vogende week weer min 6

  • niet

    nee hoor -8

  • krulsaart

    nee hoor -5/-6

Of registreer je om te kunnen reageren.