Varkenshouderij

Achtergrond 1734 x bekeken

Duitse varkensprijs daalt nog eens fors naar €1,84

Damme - De Duitse internetveiling Teleporc noteerde woensdag voor vleesvarkens 8 cent lager op €1,84 per kilo. Deze forse prijsdaling komt bovenop de prijsval met 6 cent per kilo van vorige week woensdag.

Dat is een voorbode dat Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag ook fors zullen verlagen.

Ondanks de forse prijsdaling zijn niet alle aangevoerde vleesvarkens op de veiling verkocht. Van de 2.780 aangevoerde dieren vonden 720 stuks geen nieuwe eigenaar.

In de afgelopen twee weken is de Teleporc-varkensprijs in totaal met 14 cent per kilo gedaald. Zo'n forse prijsdaling in zo'n korte tijd komt bijna niet voor. Alleen in extreme omstandigheden, zoals de uitbraken van varkenspest in 1997 en mond- en klauwzeer in 2001, zijn de prijsdalingen groter.

Vleesvarkenshouders willen hun slachtrijpe dieren zo snel mogelijk kwijt. Afgelopen weken hielden zij hun dieren juist langer vast om te kunnen profiteren van de prijsstijgingen. In de afgelopen drie maanden steeg de Vion-varkensprijs in totaal met 32 cent naar €1,93 per kilo. Slachterijen berekenden die prijsstijging voor een deel door aan hun afnemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.