Varkenshouderij

Achtergrond 833 x bekeken 1 reactie

Biggenprijs DPP daalt met 1 euro naar 39 euro

De DPP-noteringscommissie verlaagt haar biggenprijs voor deze week met 1 euro naar 39 euro per stuk. Binnen de vaste koppelingen tussen vleesvarkenshouders en vermeerderaars loopt de afzet van biggen nog wel redelijk door.

Vrije koppels biggen gaan veel moeizamer weg. Vleesvarkenshouders zijn door de daling van de varkensprijzen met 13 cent per kilo in de afgelopen twee weken erg terughoudend met het opleggen van biggen. In de afgelopen maanden realiseerden zij ook al slechtere financiële resultaten dan zij hadden verwacht. Enkele weken geleden verbeterden die iets, maar de vreugde is door de prijsdalingen al weer voorbij bij vleesvarkenshouders. Gezien het grote aanbod van varkens, zouden veel plaatsen voor biggen vrij moeten komen. Dat is niet het geval.

Nederlandse biggen zijn in het buitenland zeer moeizaam te verkopen. Als ze verkocht worden voor export leveren kleine koppels maximaal 44 tot 45 euro franco exportplaats op en grote koppels 47 tot 48 euro per stuk.

Prognose: de prijs daalt.

Eén reactie

  • c.putten

    bij de nvv blijven ze toch lekker gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.