Varkenshouderij

Achtergrond 1131 x bekeken

Vion houdt varkensprijs stabiel

De varkensmarkt houdt zich op dit moment redelijk staande. Het aanbod aan varkens is licht toegenomen ten opzichte van een week geleden.

Desondanks blijft de aanvoer van slachtrijpe varkens mede door het hete weer beperkt. Ook de vleesverkoop handhaaft zich aardig al zijn er enkele minnetjes te noteren voor de nekken en de middels. De nekken leveren 5 tot 10 cent minder op, terwijl de middels 2 cent minder opbrengen.

In navolging van de onveranderde varkensprijzen in Duitsland houdt Vion de prijs deze week stabiel op €1,82 per kilo. De beursprijs van de NBHV werd vrijdagavond met 1 cent naar beneden gecorrigeerd op €1,77 per kilo geslacht gewicht.

De verwachting is dat de markt zich verder stabiliseert in de komende week. Daarbij wordt vanuit Duitsland benadrukt dat in de enkele Noord-Duitse deelstaten de vakanties op hun eind lopen. Daar wordt een aantrekkende vraag naar varkensvlees verwacht. Aan de andere kant wordt gewezen op het feit dat de vakanties in Zuid-Europa nog maar net zijn begonnen en dat veroorzaakt druk op de vleesafzet naar het Zuiden.

Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.