Varkenshouderij

Achtergrond 2127 x bekeken

Varkensprijs Tönnies flink omhoog

Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies verhoogt zijn varkensprijs vrijdag met 5 cent naar €1,88 per kilo. Met deze forse prijsstijging krijgt president Manfred Nüssel van de Duitse boerenorganisatie Deutscher Raiffeisenverband voorlopig nog geen gelijk.

Begin vorige week voorspelde hij dat de Duitse varkensprijs de komende weken niet noemenswaard zal stijgen. De vakanties en het warme weer zetten de afzetmarkt voor varkensvlees volgens hem onder druk. "Voor Duitse varkensvleessector wordt 2013 een moeilijk jaar. De positieve ontwikkeling in de afgelopen jaren zet vermoedelijk niet door", zegt Nüssel op de Duitse site agrarheute.com.

De Duitse varkensprijs steeg de afgelopen 6 weken met 20 cent per kilo geslacht gewicht. Zo'n grote stijging kom normaal gesproken niet voor in de zomer. Meestal zijn slachterijen dan al blij als zij hun prijzen niet hoeven te verlagen. In de afgelopen jaren trokken de varkensprijzen in september weer aan door het einde van de vakanties en het opstarten van de vleesverwerkende industrie.

Het krappe aanbod van vleesvarkens en dalende slachtgewichten zijn dit jaar verantwoordelijk voor de forse Duitse prijsstijging in de zomer.

Of registreer je om te kunnen reageren.