Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Van Rooi kan Duitsers niet volgen

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat kan de prijsverhoging van Duitse slachterijen met 5 cent per kilo van afgelopen vrijdag ook niet volgen.

De onderneming houdt de stijging van zijn varkensprijs deze week beperkt tot 3 cent naar €1,78 per kilo geslacht gewicht. Daarmee zit van Rooi Meat op dezelfde lijn als Vion. Ook bij Hilckmann stijgt de varkensprijs met 3 cent. Alleen Compaxo doet er 4 cent bij.

Het aanbod van varkens is klein. Varkensvlees levert daardoor minstens 4 cent per kilo meer op. Bijna alle slachterijen halen zodoende 1 cent per kilo aan marge terug bij varkenshouders. Zij haalden de afgelopen weken diverse stunts met toeslagen uit om toch aan varkens te komen. De varkensnotering van Vion steeg de afgelopen 13 weken bovendien met 27 cent per kilo. Op de verkoop van varkensvlees haalden de slachterijen dat bedrag niet terug. Daarom trappen zij deze week op de rem. Daarmee riskeren zij dat meer Nederlandse varkens naar Duitsland verdwijnen.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

  • varkenshouder1

    Mijn volgende levering is dan Duitsland. Het zijn niet de slachters die de rem erop houden maar die arrogante inkopers van de supers die al een veel te lange tijd de kostprijs niet willen betalen. Laat Jumbo , AH enzovoort nu bloeden !!!

  • harley

    Maar dan kopen ze het verse vlees wel in duitsland

Of registreer je om te kunnen reageren.