Varkenshouderij

Achtergrond 14 reacties

Duitse varkensprijs 3 cent omhoog

Oldenburg – De Duitse Vereinigungspreis voor vleesvarkens is met 3 cent gestegen naar €1,83 per kilo. De Duitse slachterijen volgen deze prijsverhoging.

De prijsverhoging is het resultaat van een aanhoudend krap aanbod aan slachtrijpe varkens.

De groei van de varkens blijft vooralsnog achter als gevolg van het hete weer. Het aantal slachtingen in Duitsland is vorige week wat afgenomen, terwijl ook de slachtgewichten iets lager uitvielen. De moeizame vleesafzet speelt op dit moment een ondergeschikte rol in de prijsonderhandelingen, signaleert de Duitse bond van vleesvarkenshouders ISN.

De Vereinigungspreis voor slachtzeugen is met 4 cent verhoogd naar €1,46 per kilo.

Laatste reacties

 • pig

  ja hallo word eens wakker, hier in belgie zijn er veel varkensboeren die grote achterstallen hebben in betalen van voeders en dergelijke daardoor vullen ze hun stallen niet meer dus die zever dat ze niet groeien vind ik erover ga eens bij de varkensboer ter plaatse dan weet je waarover je spreekt waarom er minder aan de haak gangt? en nog iets varkens op brij groeien verder op warm weer dan in vergelijking op droogvoer.

 • John*

  wat zegt dat nu of een vleesvarkensstal wel of niet gevuld wordt?? het gaat om de grootgebrachte en die worden echt wel afgemest ergens en bepalen uiteindelijk de varkensprijs!

 • pig

  juist er is een krap aanbod ik heb die biggen nie opgegeten jij wel?? of zou het kunnen zijn dat er zo veel gestopt zijn??

 • John*

  dan moet toch eerst de fokker stoppen met vermeerderen.. en uiteindelijk blijven er mesthokken leeg staan omdat voor een bepaalde groep de biggen te duur worden... maar van bevruchting tot karbonaadje duurt 11 maanden. dit is ook de tijd die wij nodig hebben als sector om de productie bij te regelen. voor de voerleveranciers hartstikke fijn want de vraag is dik voorspelbaar voor de vermeerderaar en vleesvarkenshouder vervelend want zij moeten er maar mee om zien gaan!

 • drientje

  Pig, jullie Belgen moeten nog eens bij ons Nederlanders in de leer. Wij hebben ook grote achterstallen, maar wij stellen onze crediteuren een afboeking voor. Vaak gaan ze hier maar wat graag mee akkoord, dan kunnen ze in elk geval door blijven leveren, en het financiële gat wordt simpelweg verrekend met de overige omzet

 • De Toekomst

  Geweldig drientje! leuk hoor kunnen wij allemaal mee blijven betalen via het voer.

 • wimpy

  vandaar dat t voer niet zakt

 • koestal

  iedereen is aan het BBQen met dit mooie weer,trekt de prijs weer aan,ach die voerrekening wordt later wel betaald

 • steenbok1

  leuk, maar ik ben er nog niet

 • pff

  tis nie meer wat gewist is en tsal nooit nie meer worre wat dat was !
  Niemend geeft/krijgt de garantie dat er met 2 maand nog 1ctje wordt verdiend ! De dag dat er voldoende aanbod is(en die komt er) kunnen de prijzen even hard dalen als ze zijn gestegen ! Hoe hoger ze staan,hoe dieper en harder ze kunnen vallen !

 • struisvogel21

  Pff, jij bent zeker gestopt?

 • drikhend

  Beste Drientje welke leverancier scheld graag voer schulden vrij .En is dan blij dat hij nog verder mag leveren . Volgens mij is dat wel erg simpel voorgesteld . Kan mij voorstellen dat voerschulden omgezet worden in een soort lening . En dan veder geleverd wordt en waarschijnlijk ook een hogere voerprijs betaald moet worden voor rente en risico . Maar als je als boer zo ver bent kun je beter stoppen als dat nog kan . Want van weggeven is nog niemand rijk geworden en volgens mij van krijgen ook niet .

 • pff

  @struisvogel21
  ik ben realist !

 • drientje

  Drikhend, veel varkenshouders zijn overgefinancierd. Als varkenshouders failliet gaan staan leveranciers met lege handen. Ze kiezen dan voor een gedeeltelijke betaling, en schuiven de rekening door naar de andere klanten, maar ik vind dit wel een morele keuze. Ik vind dan hun moraal dan ook beneden alle peil.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.