Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Biggenmarkt balanceert op dun koordje

De biggenhandel verloopt zeer moeizaam op dit moment. De vraag is klein, terwijl het aanbod relatief groot is. Er worden minder varkens geslacht en daardoor komen er ook minder plaatsen vrij om nieuwe biggen op te leggen. Dit is vooral merkbaar in de export.

Ondanks de moeizame handel blijven de biggennoteringen deze week onveranderd. In de handel worden vraagtekens geplaatst bij de prijsontwikkelingen in Duitsland. Daar gaan de noteringen deze week ondanks een zeer kleine vraag toch omhoog. Nederlandse handelaren melden dat een hogere prijs daar niet is te realiseren. Dat heeft tot gevolg dat de toeslagen omlaag gaan. Volgens een handelaar worden in Weser Ems grote koppels biggen aangeboden voor prijzen die ruim onder de Noordwest-notering van 51 euro per stuk liggen. Ook naar andere afzetgebieden verloopt de export moeilijk.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat de biggenprijzen op het huidige niveau gehandhaafd kunnen blijven, al moet er volgens handelaren wel her en der wat geld bij om de dieren te verkopen. Aan de andere kant zou het ook geen goed signaal zijn als de noteringen omlaag gaan.

Prognose: prijs stabiel.

Laatste reacties

  • hans veghel

    we moeten de fokkers maar blijven sponseren

  • fjam

    Hoe was het ook alweer slechte prijzen..bijbouwen ?? of toch niet , help me eens op weg voorlichters.

  • wimpy

    tja de handel doet weer z,n best om de biggenprijs naar beneden te praten gevolgd door de boederij nw +1 is voor mij duidelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.