Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Varkensnoteringen stabiliseren

Vion houdt deze week zijn varkensnotering gelijk op € 1,82. Ook in Duitsland bleven afgelopen vrijdag de noteringen gelijk op € 1,80.

De beurs verhoogde vrijdagavond nog wel zijn notering met 1 cent. Eigenlijk werd de huidige ontwikkeling wel zo'n beetje verwacht. De noteringen stabiliseren voorlopig. Varkenshouders hoeven over de huidige ontwikkeling niet te klagen. De varkensprijs staat op een goed niveau en de voerkosten vertonen na lange tijd sky-high te zijn geweest een dalende tendens.

Dat de varkensprijs ophoudt met stijgen is gezien het seizoen logisch. Vleesverwerkende bedrijven sluiten hun deuren tijdelijk en dat zorgt voor minder vraag naar vlees. Ook slachterijen doen het even wat rustiger aan en dat zorgt voor minder vraag naar varkens.

Prognose: stabiele prijs.

Laatste reacties

 • wullus

  Hoezo hoeven de varkenshouders niet te klagen, varkens die nu geleverd worden brengen 164 euro op, big 58 euro, voer 85 euro maakt een voerwinst van 21 euro. 3 weken geleden was het, 153 euro , 58 euro, 85 euro en een voerwinst van maar liefst 10 euro. Sorry, inderdaad we mogen niet klagen, we zijn vooruit gegaan.

  gegroet,

 • niet

  Ja wat een dom gelul zeg!!! Denk je soms dat je met 1 levering weer bij bent met de verliezen??? Laat het maar eens een jaar zo blijven en de voerprijs zakken dan praten we anders!!

 • kenner

  met 1 levering ga je inderdaad geen 3 verlieslatende jaren goed maken , t'zal structureel met de varkensprijzen (af boerderij ) op een hoger niveau moeten gaan gebeuren

 • sjaakie

  Idd we mogen niet klagen wat een dom gelul eerste half jaar geen euro verdient!! Laat de redactie aub een beetje nadenken voor datje onzin lult!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.