Varkenshouderij

Achtergrond 1147 x bekeken

Varkensnoteringen blijven gelijk

De varkensnoteringen blijven deze week gelijk. Van Rooi en Hilckmann volgden Vion en hielden net als dit bedrijf hun noteringen gelijk. Door het warme weer lopen vleesvarkens groeivertraging op en krijgen de slachterijen minder aanbod.

Ook nu wordt er voor de komende dagen weer warm weer voorspeld. De verwachting is dan ook dat aanstaande vrijdag de noteringen in Duitsland gelijk zullen blijven. De Duitse slachterijen hebben begin deze week nog wel geprobeerd de aanvoer te drukken, maar voor later deze week vragen ze weer volop varkens.

Als de varkensprijs de komende weken op dit niveau kan blijven staan, is dat voor de vleesvarkenshouders goed nieuws. De prijs staat voor de tijd van het jaar op een vrij hoog niveau. Dat is een gevolg van een duidelijk kleiner aanbod van varkens. De hoge temperaturen in een flink deel van Europa zorgen bovendien voor een stagnerende groei van de vleesvarkens.

De Teleporc-veiling noteerde eveneens gelijk. Een verdere stijging van de noteringen over enkele weken lijkt niet onmogelijk.

Prognose: gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.