Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Tönnies-varkensprijs 6 cent omhoog

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies verhoogt zijn varkensprijs vrijdag met 6 cent naar €1,74 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. Daarmee volgt het bedrijf de prijs van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch. De prijsverhoging is een gevolg van een krap aanbod aan vleesvarkens in Duitsland. Daardoor moeten slachterijen harder aan de dieren trekken om hun haken te vullen.

Varkensvlees gaat ook beter van de hand door de mooie weersvoorspellingen. De vakanties hebben geen negatieve invloed op de afzet. De prijsstijging van varkensvlees blijft vrijdag steken op 4 tot 5 cent per kilo ten opzichte van vorige week vrijdag. Duitse slachterijen leveren deze week dus iets marge in, maar pakten die 2 weken geleden voor een groot deel af van varkenshouders met hun prijsverlaging met 6 cent naar €1,66 per kilo.

Laatste reacties

 • fjam

  tsja zult toch nog wel wat meer moeten doen voor die mijn varkens krijgt.
  1 zwaluw maakt nog geen lente. etter.

 • niet

  Kijk dat begint er op te lijken!!! Zullen we dan toch een keer uit het diepe dal komen en eindelijk eens wat gaan verdienen al moet er nog wel eerst 16 cent bij voordat we wat overhouden!!!!!!!!

 • varkenshouder1

  Ik zou niet te snel blij zijn. Pas na een jaar betere prijzen hebben we weer een beetje lucht. Daar is deze 6 cent maar een druppeltje van.!!!

 • putten

  die 6 cent is al verdampt voordat je hem in de knip hebt. op naar de 2 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.